Rijswijk in de Tweede Wereldoorlog

Omroep Rijswijk Radio zal in de maand mei aandacht besteden aan “Rijswijk in de Tweede Wereldoorlog”

De eerste uitzending hiervan is te beluisteren op donderdag 3 mei a.s. van 16.00-18.00 uur

De 2e Wereldoorlog was van grote invloed op het dagelijkse leven in Rijswijk. De burger had veel last van de oorlog. 800 Rijswijkers overleefden de oorlog niet.

In het eerste uur een gesprek met de 82 jarige Rijswijkse Helena Schuemie die nog regelmatig lezingen op scholen.

Zij schreef het boek over de oorlogstijd genaamd “mattenkloppen” . Helena Schuemi vertelt hierover het volgende: "Mijn drijfveer is om jonge mensen te laten zien dat hun leven van nu, vol vrijheid, niet zo vanzelfsprekend is. Ik heb willen vertellen wat het betekent om in een sfeer van constante beklemming te moeten leven.

In het tweede uur gaan we in gesprek met Mark Witte over het bunkercomplex “Overvoorde” Deze bunker was een groot geheim! Tijdens de Duitse bezetting van Nederland in 1940 wordt landgoed Overvoorde beschikbaar gesteld voor de militaire activiteiten van de bezetter, het begin van een roerige periode!

Presentatie: Rob Hekman en Rene Marquard.

Techniek: Johan van der Spek

Omroep Rijswijk is te beluisteren via de 92.9 (kabel) of via de 105.9 (ether) of via www.omroeprijswijk,.nl (webstream) of via het Omroep Rijswijk TV kanaal.

Rijswijkers die verhalen willen vertellen over de Tweede Wereldoorlog kunnen zich aanmelden via ReneMarquard@omroeprijswijk.nl

Reacties op het programma van 3 mei zijn mogelijk tot 1 uur na de uitzending (tot 19.00 uur) onder telefoonnummer 070-3960808 of via ReneMarquard@omroeprijswijk.nl